Globale Helligdage i December

I december måned fejrer hele verden forskellige helligdage. Nogle af disse helligdage er kulturelle, mens andre er religiøse. Her er en liste over nogle af de globale helligdage i december:

  • Jul
  • Chanukka
  • Kwanzaa
  • Boxing Day
  • Yule
  • Om Al Mawlid An Nabawi
  • Las Posadas
  • Day of Goodwill

Jul er en af de mest kendte helligdage i december. Det er en kristen helligdag, der fejrer fødslen af Jesus Kristus. Julen fejres over hele verden, og traditionerne varierer fra land til land. I nogle lande er det tradition at spise en stor middag med familien juleaften, mens det i andre lande er tradition at åbne gaver om morgenen den 25. december.

Chanukka er en jødisk helligdag, der fejres i otte dage i december. Helligdagen minder om miraklet, der skete i det gamle Israel, hvor en oliekrukke, der kun skulle have været nok til en dag, brændte i otte dage. Chanukka fejres ved at tænde et lys på en ottearmet lysestage kaldet en chanukkiah hver aften i de otte dage.

Kwanzaa er en afroamerikansk helligdag, der fejres fra den 26. december til den 1. januar. Helligdagen blev opfundet i 1966 af Maulana Karenga for at fejre afrikansk kultur og arv. Kwanzaa fejres ved at tænde syv lys på en kinara hver aften i de syv dage. Hver af de syv lys repræsenterer en af de syv principper i Kwanzaa.

Boxing Day er en helligdag, der primært fejres i Storbritannien og andre tidligere britiske kolonier. Helligdagen falder den 26. december og er traditionelt set dagen, hvor de rige ville give gaver til de fattige. I dag er det en dag, hvor mange butikker holder udsalg.

Yule er en helligdag, der stammer fra de nordiske lande. Helligdagen fejres omkring vintersolhverv, og traditionerne inkluderer at tænde lys og pynte med gran og mistelten. Yule er også kendt som Jul i nogle lande.

Om Al Mawlid An Nabawi er en muslimsk helligdag, der fejrer fødslen af profeten Muhammed. Helligdagen falder på den 12. dag i den islamiske måned Rabi’ al-awwal og fejres over hele verden af muslimer.

Las Posadas er en mexicansk helligdag, der fejres fra den 16. til den 24. december. Helligdagen minder om den rejse, som Maria og Josef tog til Betlehem. Der er processioner, hvor folk går fra hus til hus og beder om husly, indtil de endelig finder et sted at bo.

Day of Goodwill er en helligdag, der primært fejres i Sydafrika. Helligdagen falder den 26. december og er en dag, hvor folk donerer penge og gaver til de fattige.

Dette var en kort liste over nogle af de globale helligdage i december. Der er mange flere helligdage, der fejres i december, og traditionerne varierer fra land til land. Uanset hvilken helligdag du fejrer, er det en tid til at være sammen med familie og venner og fejre det, der er vigtigt for dig.

Hvis du vil have mere information om globale helligdage i december, kan du besøge globale-helligdage-i-december.dk.